Juridische Faculteit der Amsterdamsche Studenten

JFAS

JFAS Activiteiten

Geen items beschikbaar.

Activiteiten partners

ma 9 mei 2016

Zit jij in het derde jaar of in de mastertfase van je studie rechten, schrijf je dan nu in voor onze Insolventie Inhouse Dag bij CMS Nederland.

Op 9 mei hebben we een Inhouse dag in samenwerking met CMS georganiseerd. Veel derdejaars en masterstudenten zullen in deze periode ook het vak insolventierecht volgen. We hebben daarom CMS en de daar werkzame prepack-specialist Mr. Marc Van Zanten gevraagd een programma te organiseren dat in het teken van insolventierecht in de praktijk zal staan.

CMS is een zeer groot internationaal kantoor met bijna 60 vestigingen in 33 landen. Met ongeveer 5500 juridische professionals behoort CMS tot de 10 beste kantoren wereldwijd waarbij zij cliënten zoals Coca Cola en Volkswagen tot hun klantenbestand mogen rekenen.

Tijdens deze inhouse dag zal je ervaren hoe het is om bij CMS te werken. Daarnaast bieden we je ook een leuke kans een insolventierecht specialist te horen over zijn zaken, wat de stof voor het tentamen aardig kan opfleuren!

Heb jij zin om deze twee vliegen in één klap te slaan? Meld je dan snel aan!

wo 11 mei 2016

We worden overspoeld door berichten van de media de 'de vluchteling’ op een eenzijdige en zeker niet altijd positieve manier afschilderen. Wat daarbij vaak vergeten wordt is de impact van het vluchten. Iemand laat alles wat hij heeft achter, op zoek naar een beter bestaan. Het is daarom belangrijk om deze mensen de kans te geven hun verhaal te doen. Deze avond zal in het teken staan van hun verhaal. Zes sprekers zullen aan de hand van hun ervaringen een beeld proberen te schetsen over de impact die oorlog op levens kan hebben. Mevr. Stans Goudsmit (lid van College voor Rechten van de Mens) zal een korte inleiding geven over het Nederlands (en Europees) asielbeleid. Aan het eind van de avond zal ruimte zijn voor Q&A.

Plaats: Agnietenkapel, aanvang: vanaf 7 uur

do 12 mei 2016

Oorlogsrecht? Hoe werkt dat nu eigenlijk in de praktijk? Ervaar het zelf in de Paintball Jungle in Wormerveer tijdens het event Paintball volgens Oorlogsrecht op donderdag 12 mei van 11.00 tot 15.30 uur.

Na een razendsnelle uitleg over de basis van het oorlogsrecht, ervaar je hoe deze regels nu daadwerkelijk worden toegepast in ‘the battlefield’. Zo beleef je uit eerste hand voor welke dilemma’s strijders in hun werk komen te staan en leer je wat wel en niet mag in tijden van oorlog.

Ga jij zonder vrees de paintballbaan op of ben je tactischer ingesteld en wacht je op het juiste moment? Paintball volgens oorlogsrecht is voor iedereen!

Ga jij de uitdaging aan de regels zo goed mogelijk toe te passen én tegelijkertijd zo snel mogelijk je doel te veroveren? Er kunnen maximaal 20 studenten meedoen, dus meld je snel aan! Let op, er geldt een eigen bijdrage van €10,- per persoon!

do 19 mei 2016

Donderdag 19 mei organiseert Loyens & Loeff een hockeytoernooi op de velden van hockeyclub Hurley in Amsterdam. De dag zal van half elf tot tien duren, dus voor lunch en avondeten wordt gezorgd. Wil je hier bij zijn? Meld je dan nu aan met een korte motivatie (vermeld hierbij ook of je hockeyervaring hebt)!

vr 20 mei 2016

Fort Advocaten geeft op 20 mei een gratis training insolventierecht voor een aantal JFAS leden. De training begint om 15.00 en wordt om 17.30 afgesloten met een borrel. Wil jij hier bij zijn? geef je dan snel op!

do 2 jun 2016 - vr 3 jun 2016

Op donderdag 2 juni en vrijdag 3 juni gaat de JFAS naar Brussel! In samenwerking met de leerstoelgroep Europees Recht van de UvA is een veelzijdig inhoudelijk programma opgezet, perfect voor studenten met Europees rechtelijke interesses, of leden die gewoon zin hebben in een leuk reisje. Voor slechts €20,- ga jij als JFAS-lid mee naar Brussel! Hierin zijn inbegrepen de busreis, overnachting in het centrum van Brussel, ontbijt, avondeten en natuurlijk de activiteiten.

Schrijf je snel in op www.jfas.com want er is een beperkt aantal plekken! Upload bij je aanmelding een kopie van een geldig ID bewijs. Voor meer informatie kun je mailen naar: intern@jfas.com

English

Thursday the 2th and friday the 3th of June, International UvA students and study association JFAS members are going on a trip to Brussels! We have arranged a versatile program for both master and bachelor students, perfect for those with a focus on European law. For just €20,- (plus JFAS membership fee) you can come on this trip! This includes the journey to Brussels, dinner overnight stay in the city centre, breakfast and of course all activities.

There is a limited amount of spots, so enroll here to make sure you can come on this interesting trip! Please attach a copy of a valid ID when you register for this trip. JFAS membership is required, a one year membership is €10,-, for which you can sign up on this website. If you have any questions regarding this trip email to intern@jfas.com.