Aankomende activiteiten

JFAS

'In gesprek met Buitenlandse Zaken'
do 30 okt 2014

30 oktober zal de JFAS op bezoek gaan bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier zullen we meer informatie krijgen over de structuur en de werkzaamheden van het Ministerie. De focus zal hierbij liggen op Consulaire dienstverlening. Altijd al willen weten wat het Ministerie van Buitenlandse Zaken nu precies doet? Meld je dan nu aan!

> Klik hier om je direct in te schrijven

Bezoek aan Gerechtshof Amsterdam
wo 5 nov 2014

Altijd al willen weten hoe het er bij het Gerechtshof aan toe gaat? Meld je dan nu aan voor een bezoek aan het Gerechtshof Amsterdam op 5 november. We zullen een zitting bijwonen en een korte rondleiding krijgen door het nieuwe gebouw. Wees er snel bij want vol is vol.

> Klik hier om je direct in te schrijven

Top of Tax
vr 7 nov 2014

JFAS en Sefa (Faculteitsvereniging Economie en Bedrijfskunde van de UvA) organiseren dit collegejaar voor het eerst een fiscaal top evenement. Een evenement waarbij tien fiscaal rechtenstudenten en tien fiscale economie studenten hun krachten bundelen om tot optimaal resultaat te komen. Ben jij derde- of vierdejaars student fiscaal recht en ambieer je een toekomst in de top van de advocatuur? Meld je dan voor 31 oktober aan.

> Klik hier om je direct in te schrijven

Moordwandeling
wo 12 nov 2014

Woensdagavond 12 november organiseert de JFAS een moordwandeling. Eric Slot zal ons die avond langs de plekken op en rond de Wallen leiden waar de aflopen eeuw moorden zijn gepleegd.

Hoor de verhalen over Woeste Waldy, Magere Josje en Manke Toon, over de eerste Chinese bendeoorlog en de tweede, over dat ene café waar twee moorden werden gepleegd en over de straat waar in drie naast elkaar gelegen panden een moord werd gepleegd.

(eigen bijdrage: 7.50)
> Klik hier om je direct in te schrijven

Story behind the headlines
do 13 nov 2014

De hele dag door zien wij verschillende nieuwsberichten verschijnen, maar wat is het juridische verhaal hier achter? Paul Vine, partner bij Norton Rose Fulbright, zal dit collegejaar een aantal keer "the story behind the headline" juridisch duiden. De eerste presentatie genaamd: 'How to get fined $1 billion – the stories of Rabobank, BNP Paribas and others' staat gepland op 13 november. Wij zullen die dag op bezoek gaan bij Norton Rose Fulbright en de bijeenkomst afsluiten met een borrel op kantoor. Een leuke manier om kennis te maken met Norton Rose Fulbright. 

> Klik hier om je direct in te schrijven

Lecture Urgenda: 'Revolutie met Recht en de klimaatzaak tegen de Nederlandse Staat
 '
do 27 nov 2014

Urgenda is de organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, sneller duurzaam wil maken.

Vorig jaar hebben zij samen met meer dan 800 burgers de Staat gedagvaard voor het onvoldoende nemen van maatregelen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen.

In de rechtszaak stelt Urgenda dat nu de politiek niet zijn verantwoordelijkheid neemt er een rol voor de rechter bestaat bij het beschermen van een leefbare planeet voor huidige en toekomstige generaties. Rechters kunnen namelijk, zo blijkt uit ’Revolutie met recht’ van Roger H. J. Cox, het klimaat nog redden en de status quo in de energiewereld doorbreken.

Donderdag 27 november zal Dennis van Berkel, jurist bij Urgenda, ons hier meer over vertellen en uitleggen welke rol er voor de jurist is weggelegd.

Meld je aan en ontvangen gratis een studenten kopie van het boek van ‘Revolutie met Recht’ van Roger H. J. Cox.

 

> Klik hier om je direct in te schrijven

Filmavond Rode Kruis
wo 3 dec 2014

Wij zullen met de JFAS een bezoek brengen aan het Rode Kruis in Amsterdam. Hier zal er een film vertoond worden over dilemma's die een rol kunnen spelen bij het Oorlogsrecht. Voorlichters van het Rode Kruis zullen voorafgaand aan de film uitleg geven over het Rode Kruis, ICRC en de basisprincipes van het oorlogsrecht. Ook zullen zij toelichting geven op de toepasbaarheid van deze regels op het gebruik van unmanned vehicles en de dilemma's die deze met zich meebrengen. Dit is een leuke manier om kennis te maken met het Oorlogsrecht en de rol van het Rode Kruis.> Klik hier om je direct in te schrijven

Sinterklaasborrel
do 4 dec 2014

Kom gezellig borrelen met je medestudenten in de Heeren van Aemstel vanaf 21:30!

Activiteiten partners

Afgelopen activiteiten

Inloggen MijnJFAS
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?
Problemen met inloggen?
Ondervind je problemen met inloggen?
Stuur dan een e-mail secretaris@jfas.com.
©2014 JFAS - Alle rechten voorbehouden
§ Sitemap
§ Disclaimer
§ Algemene voorwaarden