JFAS schrijft voor Lawyers for Lawyers

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Activiteit voor een goed doel
Datum en tijd
3 dec. 2019 17:00 - 18:30

JFAS schrijft voor Lawyers for Lawyers

Elk jaar werkt JFAS samen met een goed doel. Dit jaar zal de Goededoelencommissie samenwerken met Lawyers for Lawyers. Alle activiteiten van deze commissie zullen in het teken van deze organisatie staan. 

In veel landen worden advocaten bedreigd, tegengewerkt en vervolgd vanwege hun werk. Lawyers for Lawyers bevordert en beschermt de onafhankelijkheid van de advocatuur door het wereldwijd ondersteunen van advocaten die in de uitoefening van hun beroep te maken krijgen met represailles, ongepaste inmenging door de overheid of onnodige restricties.

Dit doen zij op twee manieren: enerzijds ondersteunen zij advocaten die zich in dergelijke penibele situaties bevinden, anderszijds creëeren ze bewustwording over de cruciale rol van advocaten binnen de samenleving. 

Op 3 december komt Lawyers for Lawyers langs op de UvA om zichzelf voor te stellen en over hun werkzaamheden te vertellen. Aansluitend zullen we in samenwerking met Lawyers for Lawyers kerstkaarten schrijven voor advocaten in het buitenland die vastzitten, vervolgd worden of op een andere manier dreigen te worden beïnvloed door ongewenst overheidshandelen, om ze er zo aan te herinneren dat ze niet alleen zijn in hun strijd. 

Snacks en drankjes worden verzorgd door Albert Heijn Sarpathistraat!