Nieuws

International Coming Out Day

International Coming Out Day

JFAS staat vandaag stil bij internationale Coming Out Day. Jaarlijks wordt op 11 oktober aandacht besteed aan het moment dat lhbtiq+'ers uit de kast willen komen. 

Coming Out Day draait om het feit dat iedereen mag zijn wie die is en wie die wil zijn. Het gaat er dus niet om dat mensen vandaag uit de kast moeten komen, want dat moment mag iedereen natuurlijk zelf bepalen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Pride Amsterdam en Roze Zaterdag, vindt er op Coming Out Day geen grote centrale viering plaats. Daarentegen kunnen gemeenten wel kleine lokale activiteiten organiseren. Zo viert Nijmegen Coming Out Day met regenboogtompoucen en theatervoorstellingen en in Leiden is er een open gespreksavond met een panel van lhtbi+-personen.

JFAS vindt het belangrijk dat haar leden geïnformeerd en geadviseerd worden omtrent diversiteit. Daarom is dit jaar de diversiteitscommissie opgericht. De diversiteitscommissie is op zoek naar enthousiaste leden die zich willen inzetten om bewustzijn van diversiteit te verspreiden. 

Solliciteer nu voor een plekje binnen de commissie en laat jouw ideeën horen! Solliciteren kan via deze link.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen