Bestuur 2018-2019

AJB_logo_klein-01.png
bestuursfoto--580x576.jpeg
v.l.n.r.: Merel Schouten, Lisa-Laura Teunissen, Lidwien Stegeman, Babeth Vriend, Bryan Verheul, Lara Groenveldbabeth-bewerkt-580x580.jpg
Babeth Vriend - Voorzitter
lidwien-bewerkt-580x580.jpeg
Lidwien Stegeman - Vicevoorzitter


Hallo allemaal,

Mijn naam is Babeth Vriend en met trots kan ik zeggen dat ik dit jaar niet alleen bestuurslid Extern van Qbdbd ben, maar ook Voorzitter van Stichting AJB.

Mijn rol als Voorzitter is erg uitdagend. Dagelijks heb je namelijk te maken met nieuwe ontwikkelingen, omstandigheden en werkdruk. De kunst is dan ook om vooral plezier te hebben in wat je doet. Dit is voor mij altijd het geval.

Als ik namelijk met mijn toppers van het bestuur zit te discussiëren over wat het beste is voor de AJB aankomend jaar, kan ik alleen maar denken hoe leuk het is om zo’n event te organiseren. Een event dat niet alleen zorgt dat studenten inzicht krijgen in de banenmarkt, maar ook zorgt voor een eerste connectie tussen kantoor en student.

Al met al denk ik dat dat wij van AJB er dit jaar een succes van gaan maken en hoop ik jullie dit jaar allemaal te zien op 12 maart en 3 mei.

Met vriendelijke groet,
Babeth Vriend


Mijn naam is Lidwien Stegeman en dit jaar is de eer aan mij om de functie van Vicevoorzitter te vervullen bij de Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen. Dit heb ik te danken aan de vernieuwde, intensieve samenwerking tussen QBDBD en de JFAS. Bij de JFAS geef ik invulling aan de functie Commissaris Extern en in die hoedanigheid ben ik gevraagd om te helpen bij het organiseren van de AJB 2019.

Als Vicevoorzitter heb ik vooral een ondersteunende rol. Van alle bestuursleden maar in het bijzonder van onze Voorzitter, Babeth. Samen hebben we een volledig gemengd QBDBD/JFAS-bestuur weten samen te stellen waar ik veel vertrouwen in heb. Stuk voor stuk gemotiveerd en gedisciplineerd.Bij de organisatie van de AJB 2019 streef ik naar een zo breed mogelijk aanbod van kantoren en bedrijven waar studenten kennis mee kunnen maken of zich verder op kunnen oriënteren. Ik zou graag bereiken dat de deelnemende studenten na de AJB weer een stap verder zijn in de keuzes die je tegenkomt binnen een carrière als jurist of advocaat.

Samen met de rest van het bestuur ga ik mijn uiterste best doen om dit voor jullie te realiseren. Ik zie je daarom graag 18 januari, 12 maart en 3 mei bij de AJB 2019!

Met vriendelijke groet, 

Lidwien Stegeman


bryan-bewerkt-580x580.jpg
Bryan Verheul - Secretaris
lisa-bewerkt-580x580.jpg
Lisa-Laura Teunissen - Penningmeester


Geachte geïnteresseerden, beste potentiële AJB’ers,

Ik ben Bryan Verheul, 20 jaar oud en derdejaars rechtenstudent aan de UvA. Dit academische jaar kan ik me gelukkig prijzen: ik ben verkozen tot de secretaris van het AJB-bestuur. Een waardige functie waarin ik op een ontzettend interessante manier betrokken ben bij alweer de 22ste editie van de AJB.De functie van secretaris in dit bestuur van de AJB is naar mijn mening tweeledig: meer institutioneel gezien is de functie van de secretaris vooral de interne spil van het bestuur; de functie waarin de secretaris traditioneel gekenmerkt wordt. Als algemeen lid van het bestuur zijn er ook veel taken die beschouwd zouden kunnen worden als een verlengde van die institutionele functie. In die hoedanigheid zal ik me vooral bezig houden met de aanmeldingen die binnenkomen voor de AJB. Ook regel ik dit jaar de sprekers die een lezing zullen verzorgen op het symposium.

Wie de foto’s goed bekeken heeft valt wellicht op dat ik de enige man ben in het bestuur. Gelukkig kan ik mij prima redden met al dat vrouwelijk schoon, maar dat betekent niet dat mannen niets van zich moeten laten horen! Ik ben persoonlijke met de overtuiging toegedaan dat iedereen gebaat is bij een zo gemengd mogelijk gezelschap. Wie weet laat de AJB zich volgend jaar representeren door een groep met iets meer mannelijke koppen.

Ondanks het beperkt gemengde gezelschap kijk ik met gepaste trots terug op wat de AJB dit jaar al bereikt heeft. Door het eigenzinnige karakter van dit bestuur krijgt de AJB een andere uitstraling dan voorgaande jaren en is ze vastbesloten dit jaar iets neer te zetten dat grootser is dan ooit! De AJB; voor de jurist in de toekomst.

Rest mij nog een wens uit te spreken voor de organisatie van komend jaar. De Amsterdamse Juridische Bedrijvendag heeft door de jaren heen een zeker krediet opgebouwd. Dat betekent echter niet dat de organisatie kan leunen op behaalde successen van voorgaande jaren: iedere bedrijvendag is er een op zichzelf waarbij het bestuur op eigenzinnige wijze invulling geeft aan de opzet van de bedrijvendagen. Vastbesloten om van de AJB een groot succes te maken, spreek ik de wens uit dat al het harde werk dat de organisatie in de AJB heeft gestopt, zich uit mag betalen in prachtige dagen!Hi allemaal,

Mijn naam is Lisa-Laura Teunissen. Dit jaar kan ik met trots vertellen dat ik de functie van penningmeester van de Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen 2018-2019 mag vervullen.


Het is als JFAS-lid een enorme eer om dit jaar aan het eerste gemengde QBDBD/JFAS-bestuur van de AJB deel te nemen. De samenwerking tussen beide verenigingen gaat enorm goed en ik merk dat we hier nu al heel veel voordeel uithalen.

Als penningmeester ben ik verantwoordelijk voor de begroting, het grootboek, de BTW-aangifte, contracten en facturen opstellen en natuurlijk de betalingen. Ik vind het een onwijs leuke functie waar je vanaf het begin af aan al veel van leert. Daarnaast help ik Merel (bestuurslid PR/Marketing) met de begeleiding van de commissie PR/Marketing en ben ik bezig om de juridische casus voor te bereiden.

Mijn mede-bestuursleden en ik gaan er voor zorgen dat de AJB dit jaar weer een daverend succes wordt! Ik hoop jullie allemaal op 12 maart 2019 in conferentiecentrum de Bazel te zien, maar schrijf je ook zeker in voor onze Softskilldag op 18 januari  en dag 2 op 3 mei 2019!

lara-bewerkt-580x580.jpg
Lara Groenveld - Bestuurslid Intern en Organisatie
merel-site--580x580.jpg
Merel Schouten - Bestuurslid PR/Marketing


Beste toekomstige AJB'ers,

Mijn naam is Lara Groenveld, ik ben 23 jaar oud en ben momenteel bezig met de master Privaatrecht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. De functie Intern & Organisatie is dit jaar in het leven geroepen en ik krijg dan ook de nobele taak om deze als eerste te mogen vervullen.

Als Bestuurslid Intern & Organisatie ben ik hoofdzakelijk bezig met de organisatie van de AJB, waarbij ik bijvoorbeeld de locatie van dit jaar, Conferentiecentrum De Bazel, heb geregeld. Daarnaast word ik ook wel aangeduid als 'de denktank' binnen het bestuur en dien ik op alle fronten ideeën en mijn visie te geven aan het bestuur omtrent de invulling van de AJB.

Het leuke aan mijn functie is dat het ontzettend breed is, naast mijn organisatorische functie heb ik namelijk ook een interne functie. Als Bestuurslid Intern & Organisatie ondersteun ik het Bestuurslid PR/Marketing, bijvoorbeeld door het gezamenlijk maken van een marketingplan. Ook ondersteun ik de Secretaris bij het zo goed mogelijk laten verlopen van de aanmeldingen voor de AJB en heb ik tot slot en ondersteunende rol voor de Voorzitter en Vice-voorzitter in zowel de acquisitie als bij het opstellen van het huidig- en toekomst beleid van de AJB. Om met advocaten- en juristenkantoren het gesprek aan te gaan kan van te voren spannend lijken, maar nu de acquisitie bijna is afgerond kijk ik terug op een leuke tijd waarin ik veel heb geleerd. Verder begeleid ik dit jaar samen met de Secretaris de Organisatiecommissie, waarmee wij onder andere de afsluitende borrel van dag 1 zullen verzorgen. Deze gecombineerde functie zorgt voor een druk, maar vooral leerzaam bestuursjaar.

Mijn persoonlijke doel voor de AJB dit jaar is, omdat immers een groot deel van de afgestudeerde rechtenstudenten niet verder gaat in de klassieke togaberoepen, om naast het hiervoor genoemde meer aanbod te creëren op de AJB voor de toekomstige jurist. Daarnaast is een doelstelling dat studenten dit jaar op 12 maart en 3 mei bij de AJB een zodanige klik met het bedrijf of kantoor kunnen opbouwen, zodat er wellicht een stageplek of werkstudentschap uit voort komt, en studenten er dus écht wat aan hebben om bij de AJB aanwezig te zijn.

Samen met de rest van het bestuur zal ik mij dan ook voor de volle honderd procent inzetten om een succesvolle 22e editie van de Amsterdamse juridische Bedrijvendagen neer te zetten. Heb je een idee of een vraag? Neem gerust contact met mij op en dan bespreken we dit onder het genot van een kopje koffie of thee!


Hi allemaal,

Ik ben Merel Schouten, 20 jaar en derdejaars rechtenstudent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast kan ik met trots zeggen dat ik dit jaar invulling mag geven aan de functie PR en Marketing binnen de stichting Amsterdamse Juridische Bedrijvendagen. Een geweldig evenement dat studenten en bedrijven op een laagdrempelige manier met elkaar laat kennismaken.


Als bestuurslid PR/Marketing is het mijn verantwoordelijkheid om de AJB ook in 2019 weer op de kaart te zetten. Onder andere door in te spelen op een specifieke doelgroep via verschillende sociale media kanalen, het onderhouden van de website en het ontwerpen van flyers en posters. Ook begeleid ik de PR/Marketing commissie die met veel inzet en enthousiasme de AJB onder de aandacht brengt bij studenten van zowel de UVA als de VU.

Verder beschouw ik het ook als mijn taak om het doel van dit evenement en de visie van dit bestuur op een treffende manier over te brengen.

Persoonlijk ben ik erg trots op de derde dag die wij dit jaar geïntroduceerd hebben: een Softskilldag voorafgaand aan de bedrijvendagen zelf. Studenten zijn als gevolg van deze dag in staat het beste van zichzelf te laten zien op de AJB zelf, en zijn daarnaast ook optimaal voorbereid op hun toekomstige sollicitatieprocedure!

Wij als bestuur werken met veel plezier toe naar twee prachtige dagen waar ik zoveel mogelijk studenten hoop te zien! Meld je ook vooral aan voor de Softskilldag op vrijdag 18 januari, zodat je 12 maart en 3 mei alles uit de bedrijvendagen kunt halen wat er in zit!