Algemene informatie

Bestuurscampagne.jpg

Nieuw bestuur gezocht!

JFAS zoekt voor het studiejaar 2021/2022 een nieuw bestuur gevuld met zeven gemotiveerde bestuursleden. Een bestuursjaar is ontzettend leerzaam, leuk en is in vele opzichten een bijzondere ervaring. Hier vind je alle informatie over alle bestuursfuncties.

Algemene info

Alle bestuursfuncties zijn voltijdfuncties. Dit betekent dat je in principe 40 uur per week bezig bent met je bestuurstaken. In de praktijk is het mogelijk om naast je bestuursfunctie vakken te volgen of een bijbaan te hebben, maar dit vereist een goede planning.

Je vergadert één keer per week met het gehele bestuur tijdens jullie bestuursvergadering. Hier worden alle belangrijke lopende punten overlegd en bediscussieerd. Daarnaast vergader je met jouw commissies, waar de frequentie per functie verschilt. Sommige bestuurders begeleiden veel commissies, sommigen weinig.

Het bestuursjaar begint officieel op 29 juni, wanneer de officiële wissel plaatsvindt. Hiervoor heb je in mei al een inwerkperiode, waarin je door jouw voorganger wordt ingewerkt in jouw functie. Dit neemt zo’n twee á drie dagdelen per week in beslag. In deze periode werk je samen met jouw kandidaatsbestuursleden aan jullie beleidsplan, hetgeen gepresenteerd wordt op de wissel-ALV. Na deze ALV zijn jullie officieel het nieuwe bestuur en begint de zomerperiode. In deze periode loopt de voorzitter samen met de penningmeester de acquisitieronde bij verschillende advocatenkantoren. Ieder bestuurslid begint verder met zijn taken.

Vanaf september beginnen naast je eigen bestuursactiviteiten ook andere sociale activiteiten over het hele land. Om te beginnen de constitutieborrels van zuster- en broederverenigingen. Deze bezoek je als voltallig bestuur om andere besturen te feliciteren met hun aanstelling. Dit zijn informele en gezellige borrels. Daarnaast bezoek je ook vele advocatenkantoren op hun besturendagen. Dit zijn dagen die speciaal voor juridische faculteitsbesturen worden georganiseerd om kennis te maken met de praktijken op verschillende kantoren.

Gedurende het jaar zul je aanwezig zijn bij de vele activiteiten die jullie als bestuur samen met de commissies zullen organiseren. Reizen, borrels, kantoorbezoeken, lezingen en nog veel meer. Als bestuur ben je er allemaal voor verantwoordelijk dat activiteiten goed georganiseerd worden en goed bezocht worden door leden. 

Belangrijke datums:

  • Begin mei tot en met medio juni: twee á drie dagendelen per week beschikbaar om ingewerkt te worden. Je kan deze dagdelen flexibel indelen met je voorganger. Gedurende deze periode wordt er op maandagochtend vergaderd met het zittende bestuur. 
  • Dinsdag 29 juni: Wissel-ALV

Algemene vaardigheden

  • Communicatief

  • Sociaal

  • Professioneel

  • Innovatief

  • Verantwoordelijk

Solliciteren

Wil jij solliciteren voor een bestuursfunctie? Dit kan heel gemakkelijk door je cv en motivatiebrief te mailen naar secretaris@jfas.com. Sollicitaties staan open voor alle JFAS-leden. Je kan voor één of meerdere functies solliciteren.​​