Freshfields Bruckhaus Deringer

Freshfields Bruckhaus Deringer

Wie zijn wij?

Freshfields Bruckhaus Deringer geldt wereldwijd al jaren als één van de meest toonaangevende internationale advocatenkantoren. Achter dit predicaat gaat een wereld schuil waarin getalenteerde professionals werken aan complexe zaken. Cliënten schakelen ons in voor juridische dienstverlening op het allerhoogste niveau.

Freshfields Amsterdam: groot en klein tegelijk

Wereldwijd werken bij ons meer dan 2.800 juristen. In Amsterdam zijn wij met ruim 80 advocaten, fiscalisten en (kandidaat-)notarissen een internationaal en overzichtelijk kantoor. Wij streven er niet naar om de grootste te zijn, maar de allerbeste. Wij zijn ambitieus en op zoek naar mensen die niet tevreden zijn met 90%, maar juist die extra stap willen zetten voor het beste resultaat.

Student-stage

Een student-stage is de ideale oriëntatie. We streven ernaar om je tijdens je student-stage zo goed mogelijk kennis te maken met ons kantoor, onze mensen en het werk wat we doen. Als student-stagiair zul je terechtkomen in één van onze praktijkgroepen. Onze praktijkgroepen richten zich op advies-, transactie-, en procespraktijk ten behoeve van ondernemingen, financiële instellingen en investeerders. Als student-stagiair zul je twee maanden bij een ervaren associate op de kamer terechtkomen en draai je volledig mee in de dagelijkse praktijk. Dit betekent dat je adviezen, processtukken, notities en correspondentie voorbereidt. Ook zul je deelnemen aan interne opleidingsactiviteiten en, als de mogelijkheid zich aanbiedt, meegaan naar besprekingen en zittingen. Zo krijg je een goed beeld van de aard en inhoud van het werk.

Freshfields Amsterdam heeft acht praktijkgroepen: Antitrust, Competition & Trade (ACT), Corporate, Dispute Resolution (DR), Intellectual Property/Information Technology (IP/IT), People & Rewards (P&R), Finance, Tax en Notariaat. Wil je meer weten over onze praktijkgroepen, kijk dan op onze website.

Excellent, and not too serious?

Kiezen voor een student-stage bij Freshfields betekent kiezen voor een uitdagende werkomgeving. Freshfields ontmoet graag getalenteerde, nieuwsgierige en gedreven rechtenstudenten met een ‘global mindset’. Bijna net zo essentieel als vakkennis en professionaliteit vinden we een gezonde dosis relativeringsvermogen en ‘sense of humour’ , want wij hechten veel waarde aan een plezierige en informele werksfeer. Vandaar ons favoriete selectiecriterium: ‘excellent, and not too serious’.

Kwalificaties:

  • Je zit in het laatste jaar van je bachelor of je zit in je master
  • Je hebt je civiel effect behaald (of je bent van plan dit te behalen)
  • Je hebt aantoonbaar juridische interesse
  • Je beschikt over een brede, persoonlijke ontwikkeling
  • Je bent gedreven, enthousiast en je beschikt over relativeringsvermogen

Solliciteren

Ben jij enthousiast geworden? En ben jij “excellent, and not too serious”? Upload dan je CV, motivatiebrief, cijferlijsten (bachelor en/of master) en eventuele stagebeoordelingen via onze website www.werkenbijfreshfields.nl of via de mail amsterdam.recruitment@freshfields.com. Wil je alvorens je solliciteert eerst kennismaken met ons kantoor? Meld je dan aan voor één van onze evenementen!

Vragen

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met onze Graduate Recruiter Marije van der Schans (marije.vanderschans@freshfields.com | 06-13654519).