OVAS

Onze vereniging

Ondernemingsrecht Vereniging Amsterdamse Studenten (OVAS) is een nieuwe studievereniging gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam en JFAS. OVAS wil studenten die geïnteresseerd zijn in het ondernemingsrecht in contact brengen met de juridische praktijk. Onze focus ligt naast de advocatuur tevens op het bedrijfsleven en de academische wereld.

OVAS brengt studenten op informele wijze samen met een zo breed mogelijk scala aan advocatenkantoren, bedrijven en academici. Het doel is om alle aspecten van het ondernemingsrecht te belichten zodat studenten aan het einde van hun studie een juiste beroepskeuze kunnen maken. Om dit doel te bereiken, organiseren wij onder meer kroegcolleges van academici, bezoeken aan advocatenkantoren, banken en de legal afdeling van (grote) merken zoals Tesla. Voorts zullen wij zittingen bij de Ondernemingskamer en algemene vergaderingen van aandeelhouders van grote ondernemingen zoals AkzoNobel bijwonen.

Wil jij lid worden van OVAS? Word dan lid van JFAS (als je dat nog niet bent) en stuur een e-mail naar het in onze contactgegevens vermelde e-mailadres!

Heb jij affiniteit met het ondernemingsrecht en zit je in het laatste jaar van je bachelor of master? Solliciteer dan naar een bestuursfunctie bij de OVAS door je motivatie, CV en cijferlijst te mailen naar ovas@jfas.com

Activiteiten OVAS

- Kroegcollege van prof. dr. H.J. de Kluiver @ Café Broer (27 februari 2018)

- Bezoek aan de Ondernemingskamer met prof. dr. R.M. Beltzer @ Paleis van Justitie (15 maart 2018)

- Kroegcollege van prof. dr. H.G. van Dissel @ CREA-Café (5 april 2018)

- Bezoek aan Lemstra Van der Korst samen met JFAS (19 april 2018)

- Bezoek aan de Algemene vergadering van Aandeelhouders van AkzoNobel (26 april)

- Artificial Intelligence in het ondernemingsrecht door LexIQ en prof. dr. mr. J.E. Soeharno @ de Brauw Blackstone Westbroek (16 mei 2018)

- Bezoek aan de legal afdeling van Tesla (13 juni 2018)

- Bezoek aan de Rabobank (20 juni 2018)

Contact:

OVAS
Nieuwe Achtergracht 166
Kamer A0.55c
1018 WV Amsterdam

ovas@jfas.com

https://www.facebook.com/ovas020/