Nieuws

Nota Bene Podcast #6

Nota Bene Podcast #6

Voor de zesde aflevering van de Nota Bene Podcast zijn we in gesprek gegaan met...


Commissieledendag

Commissieledendag

Het is weer zover! Na een jaar weer hard gewerkt te hebben als commissielid,...


JFAS Samenvatting

JFAS Samenvatting

De JFAS samenvatting voor Personen- en Familierecht is vanaf vandaag te bestellen...


Recruitment Diner

Recruitment Diner

Op 9 juni zal JFAS haar jaarlijkse recruitment diner organiseren in samenwerking...


Nota Bene Podcast #5

Nota Bene Podcast #5

De vijfde aflevering van de Nota Bene Podcast is een bijzondere. Het team is...

​Onze vereniging
De Juridische Faculteit der Amsterdamsche Studenten (JFAS) is de Juridische Faculteitsvereniging van de Universiteit van Amsterdam. Deze in 1911 opgerichte studievereniging kent inmiddels circa 2000 leden en is daarmee een van de oudste en grootste studieverenigingen van het land.

In balans
Het leven van een student is druk, hectisch en veelzijdig. Te diep met je neus in de boeken is niet goed, te diep met je neus in het glaasje kijken ook niet. 

De Juridische Faculteit der Amsterdamsche Studenten is de grootste en oudste studievereniging aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. 

Al sinds 1911 organiseren we uiteenlopende activiteiten voor rechtenstudenten aan de UvA. Zo organiseren we al jaren een maandelijkse borrel in de Heeren van Aemstel, maken we elk jaar verschillende reizen, zowel binnen als buiten Europa en bezoeken we verschillende advocatenkantoren, rechtbanken en andere juridische instanties. Zo kun je je mederechtenstudenten leren kennen en maak je kennis met de praktijk van de juridische wereld. 

Op deze manier geven wij zowel op sociaal als intellectueel gebied de extra verdieping in je rechtenstudie en zorgen we ervoor dat je perfect kunt balanceren tussen de drukke studie en het studentenleven, tussen theorie en praktijk.

Theorie en praktijk
JFAS zet zich in om voor leden een brug tussen theorie en praktijk te slaan. Onze studie is zeer theoretisch, daarom is het belangrijk om tijdens je studie al een beeld van de rechtspraktijk te krijgen en hiermee in aanraking te komen. JFAS organiseert dan ook veel verschillende activiteiten. Zo bezoekt de vereniging ieder jaar verschillende (advocaten)kantoren en (gerechtelijke) instanties. Naast deze inhoudelijke activiteiten wordt er ook veel waarde gehecht aan sociale activiteiten zoals maandelijkse borrels en studiereizen. Op die manier bouwen leden, naast een goed beeld van de rechtspraktijk, een netwerk op door de contacten die zij leggen zowel in het professionele leven als binnen de vereniging.

Openingstijden
Maandag:    13:30-17:00
Dinsdag:      10:00-17:00
Woensdag:  10:00-17:00
Donderdag: 10:00-17:00
Vrijdag:        10:00-17:00


Evenementen

25
jun
Commissieledendag - Club Atelier
  • Sociaal
  • Valschermkade 16a, Amsterdam
6
jul
Recruitmentlunch Bird & Bird
  • Carrièregericht
  • Oliver's, Claude Debussylaan 78, 1082 MD Amsterdam
12
jul
22e Lustrum - OPENINGSFEEST
  • Sociaal
Knop-word-lid-5005.png