Nieuws

JFAS Biercantus

JFAS Biercantus

"Het is een nacht die wordt bezongen in het mooiste lied'' zong Guus Meeuwis al....


De nieuwe Nota Bene is er!

Hij is er: de nieuwe Nota Bene! Ook deze editie staat weer vol met artikelen voor...


JFAS bezoekt Kennedy van der Laan

Op 28 februari gaat JFAS op bezoek bij Kennedy van der Laan. Dit kantoor, met de...


TALENT GEZOCHT

TALENT GEZOCHT

JFAS ZOEKT TALENT Ook dit jaar organiseert JFAS een benefietconcert. Het goede...


Cupcakes versieren (voor het goede doel)

In een diverse stad als Amsterdam is het belangrijk dat verschillende...

​Onze vereniging
De Juridische Faculteit der Amsterdamsche Studenten (JFAS) is de juridische faculteitsvereniging van de Universiteit van Amsterdam. Deze in 1911 opgerichte studievereniging kent inmiddels circa 2000 leden en is daarmee een van de oudste en grootste studieverenigingen van het land.

In balans
Het leven van een student is druk, hectisch en veelzijdig. Te diep met je neus in de boeken is niet goed, te diep met je neus in het glaasje kijken ook niet. 

De Juridische Faculteit der Amsterdamsche Studenten is de grootste en oudste studievereniging aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. 

Al sinds 1911 organiseren we uiteenlopende activiteiten voor rechtenstudenten aan de UvA. Zo organiseren we al jaren een maandelijkse borrel in de Heeren van Aemstel, maken we elk jaar verschillende reizen, zowel binnen als buiten Europa en bezoeken we verschillende advocatenkantoren, rechtbanken en andere juridische instanties. Zo kun je je mederechtenstudenten leren kennen en maak je kennis met de praktijk van de juridische wereld. 

Op deze manier geven wij zowel op sociaal als intellectueel gebied de extra verdieping in je rechtenstudie en zorgen we ervoor dat je perfect kunt balanceren tussen de drukke studie en het studentenleven, tussen theorie en praktijk.

Theorie en praktijk
JFAS zet zich in om voor leden een brug tussen theorie en praktijk te slaan. Onze studie is zeer theoretisch, daarom is het belangrijk om tijdens je studie al een beeld van de rechtspraktijk te krijgen en hiermee in aanraking te komen. JFAS organiseert dan ook veel verschillende activiteiten. Zo bezoekt de vereniging ieder jaar verschillende (advocaten)kantoren en (gerechtelijke) instanties. Naast deze inhoudelijke activiteiten wordt er ook veel waarde gehecht aan sociale activiteiten zoals maandelijkse borrels en studiereizen. Op die manier bouwen leden, naast een goed beeld van de rechtspraktijk, een netwerk op door de contacten die zij leggen zowel in het professionele leven als binnen de vereniging.

Studieboeken
JFAS-leden kunnen gedurende het academisch jaar hun studieboeken met 10% korting aanschaffen. Deze boekenverkoop wordt elk semester georganiseerd en druk bezocht. Verder kent de JFAS een samenvattingenverkoop en brengt zij elk kwartaal het verenigingsblad Nota Bene uit.  

Openingstijden
Maandag:    13:30-17:00
Dinsdag:      10:00-17:00
Woensdag:   10:00-17:00
Donderdag:  10:00-17:00
Vrijdag:       10:00-17:00


Evenementen

17
feb.
Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering
  • JFAS-activiteit
  • Doelenzaal, UB
25
feb.
JFAS Biercantus
  • Sociaal
  • Kopstootbar
27
feb.
Cupcakes versieren (voor het goede doel)
  • Activiteit voor een goed doel
  • Verpleeghuis De Bogt - Westerbeer
28
feb.
JFAS bezoekt Kennedy van der Laan
  • Carrièregericht
1
mrt.
Bachelorreis: Tel Aviv en Jerusalem
  • Internationaal
  • Jerusalem en Tel Aviv
Knop-word-lid-5005.png