Nieuws

JFAS bezoekt Eversheds Sutherland

JFAS bezoekt Eversheds Sutherland

Eversheds Sutherland is een van de grote internationale kantoren die zich de...


JFAS X Universiteit van Nederland

JFAS X Universiteit van Nederland

"Griezelige horrorverhalen over een jonge backpacker die opengesneden in de...


JFAS bezoekt De Brauw

JFAS bezoekt De Brauw

Op 1 november gaat JFAS op bezoek bij De Brauw Blackstone Westbroek. Dit...


JFAS x SFEER Wintersport

JFAS x SFEER Wintersport

De kou begint zijn intreden te doen en dat betekent dat het tijd is voor...


JFAS naar Londen!

JFAS naar Londen!

De bestemming van de Global Legal Experience is bekend! Met de reis in een nieuw...

​Onze vereniging
De Juridische Faculteit der Amsterdamsche Studenten (JFAS) is de juridische faculteitsvereniging van de Universiteit van Amsterdam. Deze in 1911 opgerichte studievereniging kent inmiddels circa 2000 leden en is daarmee een van de oudste en grootste studieverenigingen van het land.


In balans
Het leven van een student is druk, hectisch en veelzijdig. Te diep met je neus in de boeken is niet goed, te diep met je neus in het glaasje kijken ook niet. 

De Juridische Faculteit der Amsterdamsche Studenten is de grootste en oudste studievereniging aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. 

Al sinds 1911 organiseren we uiteenlopende activiteiten voor rechtenstudenten aan de UvA. Zo organiseren we al jaren een maandelijkse borrel in de Heeren van Aemstel, maken we elk jaar verschillende reizen, zowel binnen als buiten Europa en bezoeken we verschillende advocatenkantoren, rechtbanken en andere juridische instanties. Zo kun je je mederechtenstudenten leren kennen en maak je kennis met de praktijk van de juridische wereld. 

Op deze manier geven wij zowel op sociaal als intellectueel gebied de extra verdieping in je rechtenstudie en zorgen we ervoor dat je perfect kunt balanceren tussen de drukke studie en het studentenleven, tussen theorie en praktijk.

Theorie en praktijk
JFAS zet zich in om voor leden een brug tussen theorie en praktijk te slaan. Onze studie is zeer theoretisch, daarom is het belangrijk om tijdens je studie al een beeld van de rechtspraktijk te krijgen en hiermee in aanraking te komen. JFAS organiseert dan ook veel verschillende activiteiten. Zo bezoekt de vereniging ieder jaar verschillende (advocaten)kantoren en (gerechtelijke) instanties. Naast deze inhoudelijke activiteiten wordt er ook veel waarde gehecht aan sociale activiteiten zoals maandelijkse borrels en studiereizen. Op die manier bouwen leden, naast een goed beeld van de rechtspraktijk, een netwerk op door de contacten die zij leggen zowel in het professionele leven als binnen de vereniging.

Studieboeken
JFAS-leden kunnen gedurende het academisch jaar hun studieboeken met 10% korting aanschaffen. Deze boekenverkoop wordt elk semester georganiseerd en druk bezocht. Verder kent de JFAS een samenvattingenverkoop en brengt zij elk kwartaal het verenigingsblad Nota Bene uit.  

Openingstijden
Maandag:    13:30-17:00
Dinsdag:      10:00-17:00
Woensdag:   10:00-17:00
Donderdag:  10:00-17:00
Vrijdag:       10:00-17:00


Evenementen

30
okt.
JFAS X UNIVERSITEIT VAN NEDERLAND
  • Educatief
  • AIR Amsterdam
1
nov.
Bezoek De Brauw Blackstone Westbroek
  • Carrièregericht
  • De Brauw, Claude Debussylaan 80
6
nov.
JFAS naar Londen - GLE 2019
  • Internationaal
  • Londen
22
nov.
JFAS bezoekt Eversheds Sutherland
  • Carrièregericht
  • Eversheds Sutherland
4
jan.
JFAS x SFEER Wintersport
  • Internationaal
  • Val Thorens
Knop-word-lid-5005.png