Nieuws

Nota Bene Podcast

Nota Bene Podcast

De allereerste Nota Bene Podcast is een feit! Vorige maand is Frank Elderson...


JFAS x ELSA Pubquiz

JFAS x ELSA Pubquiz

JFAS slaat de handen ineen met studievereniging ELSA en organiseert op maandag 18...


JFAS bezoekt Pels Rijcken

JFAS bezoekt Pels Rijcken

Op dinsdag 12 januari zal JFAS online te gast zijn bij advocatenkantoor Pels...


Oma's Soep

Oma's Soep

Doordat alles voor de ouderen op dit moment in de soep loopt, brengt Oma’s Soep...


Solliciteer Nu Voor Onze Commissies!

Solliciteer Nu Voor Onze Commissies!

Solliciteer nu voor onze commissies! Ondanks het coronavirus, kan JFAS...

​Onze vereniging
De Juridische Faculteit der Amsterdamsche Studenten (JFAS) is de Juridische Faculteitsvereniging van de Universiteit van Amsterdam. Deze in 1911 opgerichte studievereniging kent inmiddels circa 2000 leden en is daarmee een van de oudste en grootste studieverenigingen van het land.

In balans
Het leven van een student is druk, hectisch en veelzijdig. Te diep met je neus in de boeken is niet goed, te diep met je neus in het glaasje kijken ook niet. 

De Juridische Faculteit der Amsterdamsche Studenten is de grootste en oudste studievereniging aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. 

Al sinds 1911 organiseren we uiteenlopende activiteiten voor rechtenstudenten aan de UvA. Zo organiseren we al jaren een maandelijkse borrel in de Heeren van Aemstel, maken we elk jaar verschillende reizen, zowel binnen als buiten Europa en bezoeken we verschillende advocatenkantoren, rechtbanken en andere juridische instanties. Zo kun je je mederechtenstudenten leren kennen en maak je kennis met de praktijk van de juridische wereld. 

Op deze manier geven wij zowel op sociaal als intellectueel gebied de extra verdieping in je rechtenstudie en zorgen we ervoor dat je perfect kunt balanceren tussen de drukke studie en het studentenleven, tussen theorie en praktijk.

Theorie en praktijk
JFAS zet zich in om voor leden een brug tussen theorie en praktijk te slaan. Onze studie is zeer theoretisch, daarom is het belangrijk om tijdens je studie al een beeld van de rechtspraktijk te krijgen en hiermee in aanraking te komen. JFAS organiseert dan ook veel verschillende activiteiten. Zo bezoekt de vereniging ieder jaar verschillende (advocaten)kantoren en (gerechtelijke) instanties. Naast deze inhoudelijke activiteiten wordt er ook veel waarde gehecht aan sociale activiteiten zoals maandelijkse borrels en studiereizen. Op die manier bouwen leden, naast een goed beeld van de rechtspraktijk, een netwerk op door de contacten die zij leggen zowel in het professionele leven als binnen de vereniging.

Studieboeken
JFAS-leden kunnen gedurende het academisch jaar hun studieboeken met 10% korting aanschaffen. Deze boekenverkoop wordt elk semester georganiseerd en druk bezocht. Verder kent de JFAS een samenvattingenverkoop en brengt zij elk kwartaal het verenigingsblad Nota Bene uit.  

Openingstijden
Maandag:    13:30-17:00
Dinsdag:      10:00-17:00
Woensdag:  10:00-17:00
Donderdag: 10:00-17:00
Vrijdag:        10:00-17:00


Evenementen

18
jan
JFAS x ELSA Pubquiz
  • Carrièregericht
  • Zoom
24
feb
Soft skillsdag AJB x DENTONS
  • Carrièregericht
Knop-word-lid-5005.png