Nieuws

Aanmeldingen Berlijn geopend!

Aanmeldingen Berlijn geopend!

Lief eerstejaarslid, Het gaat beginnen. Je studentenleven. Je rechtenstudie. De...


Nieuwe Raad van Toezicht

Nieuwe Raad van Toezicht

ALGEMENE LEDENVERGADERING Zet het in je agenda! Maandag 16 september vindt er een...


Aanmeldingen commissies geopend!

Aanmeldingen commissies geopend!

Lieve leden,  Op 17 juni  heeft de bestuurswissel plaatsgevonden. Dit betekent...

​Onze vereniging
De Juridische Faculteit der Amsterdamsche Studenten (JFAS) is de juridische faculteitsvereniging van de Universiteit van Amsterdam. Deze in 1911 opgerichte studievereniging kent inmiddels circa 2000 leden en is daarmee een van de oudste en grootste studieverenigingen van het land.


In balans
Het leven van een student is druk, hectisch en veelzijdig. Te diep met je neus in de boeken is niet goed, te diep met je neus in het glaasje kijken ook niet. 

De Juridische Faculteit der Amsterdamsche Studenten is de grootste en oudste studievereniging aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. 

Al sinds 1911 organiseren we uiteenlopende activiteiten voor rechtenstudenten aan de UvA. Zo organiseren we al jaren een maandelijkse borrel in de Heeren van Aemstel, maken we elk jaar verschillende reizen, zowel binnen als buiten Europa en bezoeken we verschillende advocatenkantoren, rechtbanken en andere juridische instanties. Zo kun je je mederechtenstudenten leren kennen en maak je kennis met de praktijk van de juridische wereld. 

Op deze manier geven wij zowel op sociaal als intellectueel gebied de extra verdieping in je rechtenstudie en zorgen we ervoor dat je perfect kunt balanceren tussen de drukke studie en het studentenleven, tussen theorie en praktijk.

Theorie en praktijk
JFAS zet zich in om voor leden een brug tussen theorie en praktijk te slaan. Onze studie is zeer theoretisch, daarom is het belangrijk om tijdens je studie al een beeld van de rechtspraktijk te krijgen en hiermee in aanraking te komen. JFAS organiseert dan ook veel verschillende activiteiten. Zo bezoekt de vereniging ieder jaar verschillende (advocaten)kantoren en (gerechtelijke) instanties. Naast deze inhoudelijke activiteiten wordt er ook veel waarde gehecht aan sociale activiteiten zoals maandelijkse borrels en studiereizen. Op die manier bouwen leden, naast een goed beeld van de rechtspraktijk, een netwerk op door de contacten die zij leggen zowel in het professionele leven als binnen de vereniging.

Studieboeken
JFAS-leden kunnen gedurende het academisch jaar hun studieboeken met 10% korting aanschaffen. Deze boekenverkoop wordt elk semester georganiseerd en druk bezocht. Verder kent de JFAS een samenvattingenverkoop en brengt zij elk kwartaal het verenigingsblad Nota Bene uit.  

Openingstijden
Maandag:    13:30-17:00
Dinsdag:      10:00-17:00
Woensdag:   10:00-17:00
Donderdag:  10:00-17:00
Vrijdag:       10:00-17:00


Evenementen

21
jun.
Commissieaanmeldingen geopend!
 • JFAS-activiteit
16
sep.
Algemene Ledenvergadering
 • JFAS-activiteit
 • Universiteitsbibliotheek
17
sep.
Masterborrel
 • Sociaal
 • Café CREA
26
sep.
JFAS naar Berlijn
 • Internationaal
 • Berlijn
1
okt.
Bezoek Gerechtshof Amsterdam
 • Educatief
 • Gerechtshof Amsterdam, IJdok 20
10
okt.
Recruitmentdiner
 • Carrièregericht
 • Restaurant Jacobsz
Knop-word-lid-5005.png