Algemene informatie

Poster_kennismakingsuurtje.jpg

Nieuw bestuur gezocht!

JFAS zoekt voor het komende studiejaar 2020/2021 een gloednieuw bestuur gevuld met zeven gemotiveerde en sociale bestuursleden. Het komende jaar is het 110e bestuursjaar van JFAS en dus een lustrumjaar. Een mooie kans dus! Een bestuursjaar bij de grootste studievereniging van de faculteit is in vele opzichten een prachtige uitdaging. Hier vind je alle informatie over alle bestuursfuncties. Meer weten? Kom naar onze verschillende voorlichtingsactiviteiten!

Bestuursinformatie-activiteiten

Maandag 9 maart om 12:30: Bestuursinformatieuurtje bij de JFAS-kamer

Heb jij vragen over het bestuursjaar in het algemeen of wil je liever een bestuurslid wat specifieke vragen stellen over zijn of haar functie? Kom dan langs bij het bestuursinformatieuurtje van 12.30 tot 13.30. Koffie, thee en hapjes wordt door ons voor gezorgd. 

Vrijdag 20 maart: Speeddaten met het bestuur in CREA

Tijdens het speeddaten krijg je de kans om alle bestuursleden te spreken over hun functie en besturen in het algemeen. Mocht je na afloop nog steeds vragen hebben, dan kun je gezellig blijven hangen en een gesprekje aanknopen met een van de zeven! 
Tijd wordt nog bekend gemaakt


Algemene info

Alle bestuursfuncties zijn voltijdfuncties. Dit betekent dat je in principe 40 uur per week bezig bent met je bestuurstaken. In de praktijk is het mogelijk om naast je bestuursfunctie nog een vak te volgen aan de universiteit of een bijbaan te hebben, maar dit vereist een goede planning.

Je vergadert één keer per week met het gehele bestuur tijdens jullie bestuursvergadering. Hier worden alle belangrijke lopende punten overlegd en bediscussieerd. Daarnaast vergader je met jouw commissies, waar de frequentie per functie verschilt. Sommige functies begeleiden veel commissies, sommigen weinig.

Het bestuursjaar begint officieel midden juni, wanneer de officiële wissel plaatsvindt. Hiervoor heb je in mei al een inwerkperiode, waarin je door jouw voorganger wordt ingewerkt in jouw functie. Dit neemt zo’n twee á drie dagdelen per week in beslag. In deze periode werk je samen met jouw kandidaatsbestuursleden aan jullie beleidsplan, wat gepresenteerd wordt op de wissel-ALV. Na deze ALV zijn jullie officieel het nieuwe bestuur en begint de zomerperiode. In deze periode loopt de voorzitter samen met de penningmeester de acquisitieronde bij verschillende advocatenkantoren. Ieder bestuurslid begint verder met zijn taken.

Vanaf september beginnen naast je eigen bestuursactiviteiten ook andere sociale activiteiten over het hele land. Om te beginnen de constitutieborrels van zuster- en broederverenigingen. Deze bezoek je als voltallig bestuur om andere besturen te feliciteren met hun aanstelling. Dit zijn informele en gezellige borrels. Daarnaast bezoek je ook vele advocatenkantoren op hun besturendagen. Dit zijn dagen die speciaal voor juridische faculteitsbesturen worden georganiseerd om kennis te maken met de praktijken op verschillende kantoren.

Gedurende het jaar zul je aanwezig zijn bij de vele activiteiten die jullie als bestuur samen met de commissies zullen organiseren. Reizen, borrels, kantoorbezoeken, debatten en nog veel meer. Als bestuur ben je er allemaal voor verantwoordelijk dat activiteiten goed georganiseerd worden, goed promoot worden en goed bezocht worden door leden. 

Belangrijke data:

- Begin mei t/m half juni: twee á drie dagendelen per week beschikbaar om ingewerkt te worden. Je kan deze dagdelen flexibel indelen met je voorganger. Gedurende deze periode wordt er op maandagochtend vergaderd met het zittende bestuur. 

- Maandag 15 juni: wissel-ALV


Algemene vaardigheden

  • Communicatief vaardig

  • Sociaal vaardig

  • Professionaliteit

  • Innovativiteit

  • Verantwoordelijk


Solliciteren

Wil jij solliciteren voor een bestuursfunctie? Dit kan heel gemakkelijk door hier je CV en motivatiebrief te mailen naar secretaris@jfas.com. Sollicitaties staan open voor alle JFAS-leden. Je kan voor één of meerdere functies solliciteren. 

Deadline voor de voorzitter: 30 maart

Deadline overige functies: 6 april