Nieuw bestuur gezocht!

Nieuw bestuur gezocht!

De JFAS zoekt voor het komende studiejaar 2018/2019 een gloednieuw bestuur gevuld met zeven gemotiveerde en sociale bestuursleden. Een bestuursjaar bij de grootste studievereniging van de faculteit is in vele opzichten een prachtige uitdaging. Hier vind je alle informatie over alle bestuursfuncties. Meer weten? Kom naar onze verschillende voorlichtingsactiviteiten!


Bestuursinformatie-activiteiten

Maandag 5 maart om 13:00: Bestuursinformatieuurtje in de Mootcourt

Alle bestuursleden zullen alle ins and outs over hun functie vertellen, maar het algemene plaatje van een bestuursjaar komt ook zeker aan bod. Ook heb je hier de kans om erachter te komen hoe je medestudenten denken over een bestuursjaar. Wil jij alles weten over het designen van de vereniging, de sociale evenementen of juist over het financiële plaatje? Vraag maar raak tijdens deze info-sessie!

Woensdag 14 maart 17:00: Bestuursinformatieborrel in CREA Cafe

Wat helpt er nou beter bij het aanhoren van al onze verhalen dan een biertje? Daarom organiseren we op 14 maart een bestuursinformatieborrel in CREA. Kom langs, stel je vragen en maak op een informele manier kennis met het huidige bestuur.


Algemene info

Alle bestuursfuncties zijn voltijdfuncties. Dit betekent dat je in principe 40 uur per week bezig bent met je bestuurstaken. In de praktijk is het mogelijk om naast je bestuursfunctie nog een vak te volgen aan de universiteit of een bijbaan te hebben, maar dit vereist een goede planning.

Je vergadert één keer per week met het gehele bestuur tijdens jullie bestuursvergadering. Hier worden alle belangrijke lopende punten overlegd en bediscussieerd. Daarnaast vergader je met jouw commissies, waar de frequentie per functie verschilt.  

Het bestuursjaar begint officieel midden juni, wanneer de officiële wissel plaatsvindt. Hiervoor heb je in mei al een inwerkperiode, waarin je door jouw voorganger wordt ingewerkt in jouw functie. Dit neemt zo’n twee á drie dagdelen per week in beslag. In deze periode werk je samen met jouw kandidaatsbestuursleden aan jullie beleidsplan, wat gepresenteerd wordt op de wissel-ALV. Na deze ALV zijn jullie officieel het nieuwe bestuur en begint de zomerperiode. In deze periode loopt de voorzitter samen met zijn voorganger de acquisitieronde bij verschillende advocatenkantoren. Ieder bestuurslid begint verder met zijn taken.

Vanaf september beginnen naast je eigen bestuursactiviteiten ook andere sociale activiteiten over het hele land. Om te beginnen de constitutieborrels van zuster- en broederverenigingen. Deze bezoek je als voltallig bestuur om andere besturen te feliciteren met hun aanstelling. Dit zijn informele en gezellige borrels. Daarnaast bezoek je ook vele advocatenkantoren op hun besturendagen. Dit zijn dagen die speciaal voor juridische faculteitsbesturen worden georganiseerd om kennis te maken met de praktijken op verschillende kantoren.

Belangrijke data:

- Half mei t/m half juni: twee á drie dagendelen per week beschikbaar om ingewerkt te worden. Je kan deze dagdelen flexibel indelen met je voorganger. Gedurende deze periode wordt er op maandagavond om 17:00 vergaderd samen met het huidige bestuur. 

- Maandag 18 juni: wissel-ALV


Algemene vaardigheden

  • Communicatief vaardig

  • Sociaal vaardig

  • Professionaliteit

  • Innovativiteit

  • Verantwoordelijk


Solliciteren

Wil jij solliciteren voor een bestuursfunctie? Dit kan heel gemakkelijk door hier je CV en motivatiebrief te uploaden. Sollicitaties staan open voor alle JFAS-leden. Je kan voor één of meerdere functies solliciteren. 

Deadline voor de voorzitter: 20 april

Deadline overige functies: 25 april


WhatsApp_Image_2018-02-22_at_14.12.08.jpeg